Ez most nagyon jó: Cserdi szívesen befogadja az Őcsényből kiátkozott menekülteket

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. október 4.

Kis-Magyarország

Erről a baranyai falu polgármestere, Bogdán László beszélt.

Rövid részletet közölt a valasz.hu a Hír Tv egyik műsorából. „Cserdiben szívesen látjuk az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. Büszkék leszünk, ha nálunk pihennek néhány napot” – mondta a Hír TV Szabadfogás című műsorában Bogdán László, Cserdi polgármestere.

false

 

Fotó: MTI

A posztot jegyző Dévényi István, az említett műsor vezetője egyébként, még azt tette mindehhez hozzá: „Mivel ott ültem mellette, így azt is hallottam, amikor Pörzse Sándor megkérdezte tőle, hogy 'De mit szólnak ehhez a cserdiek?'. Mire Bogdán László azt válaszolta: 'ők velem együtt 800 éve migránsok ebben az országban'."

Mint ismert, Őcsényben pánik tört ki amiatt, hogy néhány oltalom alatt álló menekült fiatal a faluban nyaralna. A szállást adó panziótulajdonos kocsijának kerekét kiszúrták, a polgármester lemondott. Orbán Viktor pedig azt mondta, megérti az őcsényiek reakcióját – azaz a gumikiszúrást és a fenyegetéseket is.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.