Jász-Plasztik Kft.: nem lesznek indiai vendégmunkások Jászberényben

Kis-Magyarország

Munkásszálló építését sem tervezi a cég a városban. 

600 indiai vendégmunkást kíván alkalmazni a jászberényi Jász-Plasztik Kft., számukra pedig munkásszállót is épít - terjedt el a városban a közelmúltban. Miként lapunk megírta, noha Budai Lóránt jobbikos polgármester cáfolta, hogy a cég indiai vendégmunkásokat helyezne el Jászberényben, aláírásgyűjtés kezdődött, hogy a munkásszálló ne épülhessen meg a legnagyobb jászsági városban. 

A téma a minap megtartott önkormányzati ülésen is szóba került. Budai ugyanis meghívta a cég egyik munkatársát, ismertesse a Jász-Plasztik álláspontját. Bátonyi Attila elmondta,

a kérdéses Huszárlaktanya területén - ami a cég tulajdona - nem szándékoznak munkásszállót építeni.

Építenek azonban a kor színvonalának megfelelő magáncélú társasházakat, melyeket piaci alapon kívánnak értékesíteni. Hozzátette, a Jász-Plasztik Kft. nem szándékozik sem indiai, sem más, harmadik világból érkező vendégmunkást alkalmazni a jövőben. Elhangzott, a 2900 dolgozóból nagyjából 15 százaléknyi külföldi, ezen az arányon nem kívánnak változtatni. Ugyanakkor meggondolják, hogy Jászberényben a továbbiakban bővítenék-e gyártókapacitásukat, pont a krónikus munkaerőhiány miatt. 

Az ülésen Budai Lóránt és a szóban forgó városrész önkormányzati képviselője, Bobák Zsolt (Jobbik) kifejtette, senkinek sem érdeke a városban a hangulatkeltés, a városlakók ijesztgetése az indiaiakkal. A cég részéről most megfelelő válasz érkezett a kétkedőknek, az álhírterjesztőknek, hangsúlyozták. Szabó Tamás, a város korábbi fideszes vezetője erre indulatoson úgy reagált, szerinte a pofátlanság csúcsa, amit a Budai-Bobák duó művel, mert korábban pont ők voltak azok, akik több ügy kapcsán is rémhíreket terjesztettek. 

Ezek után is lesz-e aláírásgyűjtés? - kérdeztük a civil kezdeményezőtől. Varga László érdeklődésünkre elmondta, igen, mégpedig azért, mert az akció révén a lakosság kifejezheti, hogy ne épüljön munkásszálló a város lakóövezetében, és ezzel legalább ez a kérdés nyugvópontra juthat. Hozzátette, tud olyan dolgokat, amiért később szükség lehet az aláírásgyűjtés eredményére. Megerősítette, minden követ megmozgat, hogy munkásszálló ne épülhessen lakóövezetben.

Az akció már elkezdődött önkéntesek segítségével, a napokban pedig a város közterületein is megkezdik az aláírásgyűjtést.

(Címlapképünkön: a jászberényi Huszárlaktanya. Forrás: Bobák Zsolt Facebook)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk