Keblére ölelte a Fidesz összefogása az ellenzéki összefogás miskolci polgármesterét

  • narancs.hu
  • 2024. október 22.

Kis-Magyarország

Veres Pál a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum tiszteletbeli tagja lett. A miskolci ünnepségen bevallotta, bár a baloldali pártok támogatták, valójában a konzervatív értékeket képviseli.

Az elmúlt öt év egyik legfontosabb elismerésnek nevezte Veres Pál, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) tiszteletbelei tagjai közé emelte. A díj átadására még október 5-én került sor a CÖF miskolci gyűlésén, a VIII. CÖF Miskolc Napon, amiről a Borsod Online tudósított. Lengyel Attila, a CÖF Klub Miskolc tiszteletbeli elnöke a méltatásban előadta, rendszeresen elismerik azok tevékenységét, akik ugyan nem aktív tagjai a klubnak, de hozzájárultak annak sikereihez. Idén Veres Pál, Miskolc volt polgármestere azért részesül ebben az elismerésben, mert támogatta két helyi kezdeményezésüket, amelyek eredményeként hamarosan két új szoborral bővülhet a város.

Holló Gyula, a CÖF Klub miskolci elnöke CÖF klubot egy családként jellemezte, ahol örömmel látnak új arcokat. Beavatta a jelenlevőket, már egy évvel ezelőtt számoltak azzal, hogy Miskolc városában ismét Fidesz-KDNP többségű közgyűlés vezeti majd a várost. Ambíciójukat Tóth-Szántai József váltotta be, aki a  Fidesz támogatásával győzte le a Veres áprilisi visszalépése után megsokszorozódott ellenzéki jelölteket. A Fidesz a miskolci közgyűlési többséget is visszahódította.

Veres Pált 2019 októberben a Fidesszel szembeni összefogás, a Függetlenek SZIVE - MSZP - Momentum - Párbeszéd - Jobbik - LMP - DK – Mindenki Magyarországa támogatásával választották polgármesterré. Ezt figyelembe véve a nyilvánosság előtt eddig nem közismert vallomás volt részéről, amikor kijelentette, a CÖF díja képviseli mindazt, amit 2019 óta képvisel. Indoklásában határozottan tovább lépett a Békemeneteket szervező adományozó új családja és a Fidesz-KDNP irányába. Azt mondta, bár politikai támogatását baloldali erők biztosították, továbbra is konzervatív értékeket képvisel, melyek alapját a hit, a haza és a család képezik.

Az ünnepi gyűlésen részt vette a Miskolc új polgármestere is. Tóth-Szántai József itt ismertette programját, amely a város megújítására és a fiatalok helyben tartására fókuszál. Kiemelte, Miskolc jövője az összefogáson múlik, büszke arra, hogy a városban példamutatóan tudott együttműködni a leköszönő és az új polgármester. A Fidesz polgármestere nem a levegőbe beszélt, néhány nappal később közösségi oldalán közöl képet reggeli pillanatáról a hivatalban, amit Veres Pállal kávézva indított.

A leköszönt polgármester, korábban gimnáziumi igazgató a Nemzeti Pedagógus Kar szakmai koordinátoraként folytatja munkáját. A Borsod24 úgy tudja, Veresnek távoznia kell a Miskolci Egyetemet működtet alapítvány kuratóriumából amiatt, hogy a kormány több év után hajlandó megfelelni az Európai Tanács összeférhetetlenségi elvárásának. A változások értelmében nem tölthetnek be kuratóriumi, felügyelő bizottsági tagságot az egyetemi alapítványokban azok, akik egy évre visszamenőleg parlamenti képviselők, polgármesterek, kormánytagok voltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk