Madridból jött haza: ellenőrzés nem volt, önkéntes karanténba vonult a képviselő

Kis-Magyarország

Családjával együtt önkéntes karanténba vonult a Csongrád megyében, a sándorfalvi Dudás Zoltán, miután szombaton este Spanyolországból hazatértek. Az ellenőrzésen ugyanazt tapasztalta, amit Barcelonából visszatért kollégánk.

Családjával együtt önkéntes karanténba vonult a sándorfalvi Dudás Zoltán, miután szombaton este Spanyolországból hazatértek. Az ellenőrzésen ugyanazt tapasztalta, amit Barcelonából visszatért kollégánk.

„A gépen leszállás előtt bemondta a stewardess, hogy aki rosszul érzi magát, keresse a reptér egészségügyi szolgálatát. Gondoltam, kezdődik. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt este 8 után a Wizz Air járata, rajta szerintem kb. 160 utas, ennyi potenciális vírushordozó. Nyugodtan léptünk ki a reptéri buszból, biztos voltam benne, hogy vizsgálatok, tesztek, vagy legalábbis testhőmérséklet-mérés, vagy valami történik, igazából csak azon izgultam, hogy otthoni karanténba kerüljünk, az mégis kényelmesebb. Na, ehhez képest SEMMI. Kimentünk, egy olyan embert sem láttam, aki orvosnak nézett volna ki, vagy akart volna az érkező utasoktól bármit. Semmilyen vizsgálat, semmilyen lázmérés” – írta a közösségi oldalon.

Ők otthon most bezárkóztak. Kíváncsi rá, vajon a többi utas mit tett. Reggel mi is arról számoltunk be, hogy az európai gócpontnak számító Spanyolországból - igaz, a kevésbé fertőzött Barcelonából - hazatért kollégánkat semmilyen vizsgálatnak nem vetették alá. Holott egy csütörtökön, a miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent videóban azt állították, a reptéren mindenkit lázmérővel megvizsgálnak. Kollégánk szintén önkéntes karanténba vonult.

Karácsonyi ajándék volt

Dudás Zoltán sándorfalvi önkormányzati képviselő, korábban a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja volt. Tanyája, autószerelő műhelye van a 7 és fél ezer lelkes kisváros mellett. A közösségi oldalon közzé tett írása és képe alatt páran őt is hibáztatták, miért kellett egyáltalán elutazniuk ilyen helyzetben.

Dudás a Narancs.hu-nak azt mondta, karácsonyi ajándékként lepték meg magukat az úttal, és mielőtt elindultak, tájékozódtak, és az előírások Spanyolországban ugyanazok voltak, mint itthon. Ez vállalhatónak tűnt.

És aztán – ahogyan most nálunk is – napról napra változott a helyzet, és az ember felfogása is. Kiutazásuk után két nappal már ők is úgy gondolták, nem volt jó döntés menni. Hamarabb haza is indultak, mint tervezték.

Szombaton megtapasztalták, hogy Madridban szinte minden bezárt, kiürültek a terek, utcák, mert az emberek zöme rádöbbent, azzal tesz jót magának, másoknak is, ha otthon marad. „Szó szerint enni nem volt mit, végül egy boltban találtunk mikrózható ételt” – mondta a képviselő.

Figyelmébe ajánljuk