Hírzárlatot rendeltek el a szekszárdi kórházban a videón bejelentkező fertőzött pár miatt

  • B. T.
  • 2020. március 16.

Kis-Magyarország

Előbb meghirdette, majd visszavonta a szekszárdi kórház vezetése azt a sajtótájékoztatót, amelyet valószínűleg az intézményben lévő kecskeméti pár világhálós bejelentkezése miatt tartott volna. Vannak egyéb furcsaságok is.

A Narancs.hu vasárnap írta meg a kecsUP.hu nyomán annak a kecskeméti párnak a történetét, akik most a szekszárdi kórházban vannak. Az Ausztriában dolgozó pár pozitív teszttel jött haza a szomszédos országból. Magyarországon a tolnai megyeszékhely kórházába kerültek karanténba, ahonnan Nagy Dóra 5 perces videóüzenetben számolt be a velük történtekről.

Úgy fest, hogy a videós bejelentkezés összezavarta a szekszárdi gyógyító intézmény vezetőségét. Előbb meghívót küldtek ki a helyi sajtónak, hogy hétfő 13 órakor sajtótájékoztatót tartanak a kórház működéséről. Konkrét okot azonban nem jelöltek meg.

Meghirdették, majd lefújták a sajtótájékoztatót

Majd kicsit később a sajtótájékoztatót lefújták. Az okokról a kórház sajtósa nem tudott nyilatkozni a kecskeméti hírportálnak. De hozzátette, hogy lesz majd tájékoztatás.

Közben szekszárdi informátorától azt tudta meg a kecsUP.hu, hogy a kecskeméti párnak alá kellett írnia egy titoktartási szerződést. Ugyanazt kell tennie minden betegnek, aki koronavírus gyanújával megfordul a kórházban. Ezt a kórház sajtósa sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

A helyzet azt mutatja, hogy veszélyhelyzetben nincs megfelelő tájékoztatás. A kecskeméti pár vasárnap közzétett videójában egyetlen rossz szót sem mondott a szekszárdi kórházra.

(Címlapfotók: A szekszárdi kórház, a felvétel forrása: kadarka.net.)

Figyelmébe ajánljuk