Mészáros Lőrincet újra közpénzzel dobták meg: cége 250 milliós megbízást kapott a kormányhivataltól

  • narancs.hu
  • 2015. február 27.

Kis-Magyarország

Még csak messze sem kell utaznia a Mészáros és Mészáros csapatának, hiszen a munkavégzés a Felcsúthoz közeli Székesfehérváron lesz. Korszerűsíteni fognak.

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte a Fejér Megyei Kormányhivatal két közbeszerzését – a közzététel dátuma február 25-e a kozbeszerzes.hu adatai szerint.

false

 

Fotó: MTI

A felcsúti polgármester cége egyrészt a Fejér Megyei Kormányhivatal épületének korszerűsítésével összefüggő kivitelezési munkák elvégzésére kapott megbízást.

A honlapról megtudtuk: a „közbeszerzési eljárás tárgya a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 2012-5.6.0 Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai című projekt keretében KEOP-5.6.0/12-2013-0009 azonosító számú, »Fejér Megyei Kormányhivatal Törzsépületének hőtechnikai korszerűsítése« elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzése. Az Ajánlatkérő Kormányhivatal az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 2012-5.6.0 »Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai« című pályázati konstrukció keretében pályázatot nyújtott be, melynek eredményeként támogatási szerződés került aláírásra, melynek alapján a jelen Felhívásban megjelölt Kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítésére kerül sor a központi költségvetési szervek és intézményeik épületeinek energiahatékonyságának javítása és az energiatakarékosság jegyében. A projekt kiemelt célkitűzése a decentralizált, környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedése, illetve elterjedésének ösztönzése.”

A szerződés összértéke a kiírás szerint nettó 117 millió forint, ez tehát meghaladja a bruttó 148 milliót. A felcsúti polgármester cégén kívül még az agárdi Sokon és a dunaújvárosi Baurex-T indult.

Ugyancsak február 25-én hirdették ki, hogy szintén a Mészáros és Mészáros nyert megbízást a „Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatal (…) és Munkaügyi Központ (…) korszerűsítése elnevezésű projekttel összefüggő kivitelezési munkák elvégzésére”. Itt a megbízás nettó 82,5 millió, azaz bruttó majdnem 105 millió forint. A pályázók ugyanazok voltak, mint az előző esetben.

A két megbízás bruttó összértéke 253 millió forint.

Mészáros Lőrinc nem először sikeres a környéken: cégének tavaly nyáron az Alcsúti Arborétum adott hasonló nagyságú megbízást.

Figyelmébe ajánljuk