Zalaegerszegen az idei fesztiválokra szánt keret terhére rendelnek 60 ezer maszkot

  • B. T.
  • 2020. március 23.

Kis-Magyarország

A fertőzés ütemét csökkentenék azzal, hogy a város minden lakójának maszkot vesznek.

Hétfői közleményében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere bejelentette, hogy március 23-án a képviselő-testület úgy döntött, 60 ezer darab orvosi szájmaszkot rendelnek a város összes lakójának. A bevásárlás 27 millió forintos pénzügyi fedezete az idei zalaegerszegi fesztiválokra, rendezvényekre és városrészi programokra szánt 50 millió forintból kialakított járványügyi védekezési keret lesz.

Balaicz hozzátette: ezek a maszkok sem tudják megakadályozni azt, hogy valaki elkapja a vírust. A fő cél, hogy viselőjük ne adja tovább a fertőzést. Azt várják, hogy ettől jelentősen csökkenhet a járvány terjedésének üteme. A maszkok 100 százalékos pamutból készülnek, sokszor felhasználhatók, 60-80 fokon moshatók.

Balaicz 60 ezer szájmaszkot jelentett be

Balaicz 60 ezer szájmaszkot jelentett be

Fotó: youtube.com

Ütemezetten érkezik

A gyártókapacitás szűkössége miatt csak ütemezett szállítással tudja a gyártó a zalai megyeszékhelyre eljuttatni a 60 ezer maszkot. Úgy fest, az első 10 ezer darab március 30-án megérkezik Zalaegerszegre, a fennmaradó 50 ezer darab egy kicsit később. A maszkokat postán küldenék ki az egerszegieknek.

Egy korábbi megrendelés alapján, pénteken érkezik 7200 darab maszk, ezeket az önkormányzati intézményrendszerben dolgozók között osztják szét.

A zalaegerszegi polgármester nemrég azzal került az országos híráramba , hogy nyilvánvalóvá tette: a megyeszékhely önkormányzata csak akkor segíti a 70 év feletti nyugdíjasokat, ha ők írásban kötelezik magukat arra, hogy otthon maradnak.

Figyelmébe ajánljuk