Nem mehettek tüntetni Felcsútról – Megfélemlítették és lefizették a szervezkedő munkásokat

  • narancs.hu
  • 2014. március 8.

Kis-Magyarország

Felcsút ma állam az államban Váradi András szerint. A délutáni bicskei tüntetésre a juhász szerint sokan nem jöhettek el faluból, mert az állásukkal zsarolták meg őket.

Több újságíró és fotós jelent meg, mint demonstráló a Felcsút környéki E14–PM-csoport bicskei tüntetésén. Ám a szombat délután háromkor kezdődő megmozdulásra igazából épp azok nem mehettek el, akikért szervezték a tiltakozást: a felcsútiakat – Váradi András főszervező szerint – megfélemlítették, volt olyan, akinek a háza környékén biztonsági emberek köröztek a tüntetés előtti órákban. (A miniszterelnök felesége, illetve a felcsúti földpályázat egyik győztese, Flier Tamás szántói közt fekvő bekötőutat például az az Eurovéd „védte” Bajnai Gordontól, amikor az E14–PM szövetség vezetője tavaly nyáron a Fejér megyei településre látogatott, amely a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia őrző-védő magáncége.)

Váradi András és Juhász Péter

Váradi András és Juhász Péter

 

Váradi András alcsútdoboz-göbölpusztai juhász, a helyi E14–PM-csoport vezetője a magyarnarancs.hu-nak elmondta: amióta kiderült, hogy a környéken megmozdulásokat terveznek, egyenként próbálják megfélemlíteni azokat a munkásokat, akik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternél, vagy más helyi vállalkozásoknál dolgoznak. „Voltak olyanok, akiknek a napokban jelentősen megemelték a fizetését, hogy ne szólaljanak fel. Többüket megfenyegettek, ha eljönnek tüntetni, elvesztik mindenüket. Ez is mutatja, hogy Felcsút és környéke állam az államban, maffiatörvények uralkodnak nálunk” – mondta a juhász.

A bicskei Kossuth téren rendezett demonstráción Váradi András elmondta: a  környéken mindenkit tönkretesznek, aki nem lett a „rezsim feltétlen híve”. Úgy véli, a „helyi strómanok hirtelen meggazdagodása” alatt családok tucatjai mennek tönkre a mai napig „Orbán Viktor szülőföldjén és közvetlen környezetében”. „Jól mutatja a helyzetet, hogy Mészáros Lőrinc mondhatja meg azt is, hogy kik tüntessenek vagy éppen ne tüntessenek ellene. Mint ahogy azt is ő mondja meg, ki az, aki szóba állhat velünk és ki az, aki nem” – hangsúlyozta Váradi.


false

A tüntetésen felszólalt több nehéz sorsú helybéli. Ők mind arról beszéltek, hogy helyzetük azóta vált nehézzé, amióta Orbán Viktor miniszterelnök és a hozzá közel állók vették át „minden felett az irányítást Felcsúton és környékén”. Sok újat nem hallottunk tőlük, egy öreg hölgy azt ecsetelte, hogy Orbán Viktor veje miként próbálta átverni, többen pedig arról beszéltek, bármit tesznek, nem jutnak munkához.

Az eseményen jelen volt az E14–PM társelnöke, Juhász Péter is. Állítása szerint pártjának már a Fidesz-közeli vállalkozók is azt mondják, hogy az állami megrendelések többségét az a 8-10 baráti cég kapja, amely legközelebb áll a kormányhoz és Orbán Viktorhoz. A felcsúti helyzettel kapcsolatban így nyilatkozott: „birkának néznek minket, de itt két juhász van. Éljenek a birkák, vesszen Mészáros”.

Keddi cikkünkben Váradi András arról is beszámolt, hogy Mészáros Lőrinc miként próbálja megfélemlíteni az ellene felszólalókat. Az írás megjelenését követő napokban a göböljárás-alcsútdobozi juhász házánál, amely a felcsúti polgármester marhatelepe mellett található, az Eurovéd emberei váltják egymást. „Volt, amikor két autó is itt állt. Egyszer az egyik biztonsági ember megállított, és felhívta a figyelmem arra, hogy a hozzám érkező újságírók, fotósok semmiképp se készítsenek képeket Mészáros Lőrinc állatairól” – nyilatkozta. Megtudtuk a juhásztól: amikor a szombati tüntetésről hazaértek, Váradi Andrásék háza előtt akkor is ott állt az Eurovéd egyik autója.

Figyelmébe ajánljuk