„Nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy buzi, még ha így is gondoljuk"

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Kis-Magyarország

A táblát leszedték, nyomozni nem kezdtek.

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az buzi"”– hirdette egy tábla csütörtökön reggel Pogány határában, vette észre a a bama.hu cikkét a hvg.hu. A molinót ragasztószalaggal tették fel a helyi ismertetőtáblára, amely közvetlenül a település határát jelző közlekedési tábla után található. A molinóról a polgármester nem tudott. "Közünk nincs a kirakáshoz, még akkor sem, hogy így gondoljuk" – mondta Juhász Zoltán, a település független polgármestere, majd hozzátette: „nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy buzi, még ha így is gondoljuk".

A cikk szerint mivel Pogányban nincs átmenő forgalom, leginkább a helyiek, a falubeliek közlekednek az utcákon – így gyaníthatóan a kiírás is inkább nekik szól.

A polgármester szerint nem tudják, hogy ki volt a molinó elhelyezője, nem is kezdtek el nyomozni, mert „más dolguk is van”. Leszedette a molinót, amikor értesült róla. Hozzátette, hogy szerinte a probléma valós, mert ugyan zsáktelepülés a falu, a kimenő és a bejövő autósok között vannak gyorshajtók. Gondolkoztak forgalomlassító szigetben, ami azonban 25 millióba kerül, ráadásul a faluból kifelé gyorsítókra nincs hatással. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.