„Nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy buzi, még ha így is gondoljuk"

  • narancs.hu
  • 2023. november 18.

Kis-Magyarország

A táblát leszedték, nyomozni nem kezdtek.

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az buzi"”– hirdette egy tábla csütörtökön reggel Pogány határában, vette észre a a bama.hu cikkét a hvg.hu. A molinót ragasztószalaggal tették fel a helyi ismertetőtáblára, amely közvetlenül a település határát jelző közlekedési tábla után található. A molinóról a polgármester nem tudott. "Közünk nincs a kirakáshoz, még akkor sem, hogy így gondoljuk" – mondta Juhász Zoltán, a település független polgármestere, majd hozzátette: „nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy buzi, még ha így is gondoljuk".

A cikk szerint mivel Pogányban nincs átmenő forgalom, leginkább a helyiek, a falubeliek közlekednek az utcákon – így gyaníthatóan a kiírás is inkább nekik szól.

A polgármester szerint nem tudják, hogy ki volt a molinó elhelyezője, nem is kezdtek el nyomozni, mert „más dolguk is van”. Leszedette a molinót, amikor értesült róla. Hozzátette, hogy szerinte a probléma valós, mert ugyan zsáktelepülés a falu, a kimenő és a bejövő autósok között vannak gyorshajtók. Gondolkoztak forgalomlassító szigetben, ami azonban 25 millióba kerül, ráadásul a faluból kifelé gyorsítókra nincs hatással. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!