Perrel és tüntetéssel próbálja védeni magát Mezőhegyes a kormánnyal szemben

  • narancs.hu
  • 2015. november 4.

Kis-Magyarország

Egész Mezőhegyes sorsa múlhat azon, mi történik majd a neves ménesbirtokkal. A kormány úgy tűnik, nem szeretné, hogy tovább működjenek. Ők tüntetnek. Ízelítő friss cikkünkből.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban terjedelmes méretű riportot olvashatnak Mezőhegyesről. Ebben írjuk, hogy a „hosszú évek óta 8 ezer hektáron gazdálkodó Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. és a város alól az állami földek megpályáztatásával húzta ki a talajt a kormány: a gazdasági társaság által használt, egybefüggő földterületből két részletben több mint 6 ezer hektárt pályáztatott meg, és a maradék részt sem kapja meg a zrt. Így 2017. január 2-án annak ellenére kell levonulniuk mind a 8 ezer hektárról, hogy elő-haszonbérleti és elővásárlási joguk volt a területre. A tartós bérletbe adott földek közül nagyjából 2500 hektárnyit elárvereznek.”

Cikkünkből megtudhatja, kiknek lehet érdeke a ménes felszámolása, és azt, hogy mivel próbálnak Mezőhegyesen ellenállni ennek. Részletesen beszámolunk az állam ellen indított perről, valamint arról, hogy a „helyiek – bár elkeseredettek – még nem adták fel: november 15-én demonstrációt tartanak Mezőhegyesen azért, hogy megmentsék azt a gazdálkodási formát, amely számukra a mindennapi megélhetést, a városnak pedig a működést biztosítja. A demonstráció szervezői meghívták a helyi Fidesz-vezetőt és a kormánypárti vagy az ahhoz közeli önkormányzati képviselőket is. Azokat, akik 2017-től családjukkal együtt a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. által használt földeken gazdálkodhatnak majd.”

Magyar Krisztián teljes cikkét a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk