SallaI R. Benedek kénytelen volt kirúgni a túrkevei strand dolgozóit

  • B. T.
  • 2020. április 15.

Kis-Magyarország

Az elmaradt kormányzati mentőcsomag, az önkormányzat 130 milliós forráskiesése és a járvány miatti 40 millió forintos többletköltség miatt a túrkevei strand dolgozóinak nagy részét elbocsátják.

Mindezt drámai hangú Fb-bejegyzésben jelentette be a Sallai R. Benedek, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisváros polgármestere, aki korábban az LMP színeiben az Országgyűlés tagja volt. „A mai nap valószínűleg a strand történetének egy olyan gyásznapja lesz, amire sok évtizeden keresztül emlékezni fogunk. A strand több mint pusztán egy idegenforgalmi szolgáltató, városi identitásunk egyik alapköve” – kezdi bejegyzését a 9 ezres település első embere.

Sallai R. Benedek kifejti, feltett szándéka volt, hogy ebben az önkormányzati ciklusban a fürdőben jelentős fejlesztések valósulnak meg. Bár erről nem tett le, a hetek óta tartó egyeztetések nem jártak eredménnyel, ezért meg kell vállniuk a strand dolgozóinak túlnyomó többségétől. Ez 30 ember elbocsátását jelenti.

A túrkevei strand fekete szalaggal

A túrkevei strand fekete szalaggal

Fotó: Sallai Róbert Benedek/Facebook.com

Bíztak a kormányzati mentőcsomagban

A túrkevei polgármester azt írta, nagyon bíztak a kormányzati mentőcsomagban, hogy lesz valamiféle támogatás a státuszok megmentésére. A várt támogatás azonban elmaradt, miközben az önkormányzatnak nincsenek szabad forrásai. A kormány 130 millió forintot vont el a várostól és a védekezés eddigi költségei 40 millió forintra rúgnak. Emellett a strand működtetése csökkentett munkaórában is úgy visz el havonta milliókat, hogy a bezárt létesítmény egyetlen fillér bevételt sem termel.

„A város érdeke az, hogy a strand megmaradjon, aminek most sajnos ez az ára” – írta Sallai R. Benedek. „Rettenetesen sajnálom, hogy nem látok más megoldást. Felelősen sajnos más döntési lehetőség nincs.”

Figyelmébe ajánljuk