Testvérharc is várható Nagyatádon a polgármesterségért

  • narancs.hu
  • 2024. március 6.

Kis-Magyarország

A somogyi településen négyen is szeretnének polgármesterek lenni.

Egyre különösebb hírek érkeznek a dél-somogyi kisvárosból, Nagyatádról: az eddigi három után egy újabb polgármester-aspiráns lépett a küzdőtérre, Murányi József személyében, aki – meglehetősen pikáns – egy korábban bejelentkező induló, Csendesné Murányi Ibolya testvére – írja a kapost.hu. Mindketten függetlenként kívánják megméretni magukat, míg a korábban bejelentett jelöltek, Ludas László alpolgármester a Fidesz részéről, és Pünkösd Márton, a művelődési központ igazgatója a DK-tól továbbra is versenyben vannak.

Csendesné Murányi Ibolya – korábban a helyi MSZP-elnöke, a párt országos elnökségének korábbi tagja – már viszonylag korán, újsághirdetésben jelentette be, hogy függetlenként indulni kíván a polgármesteri címért. Nemrég viszont – az egész város megdöbbenésére – testvére, Murányi József vendéglátó vállalkozó tájékoztatta a helyi nagyérdeműt – ő Facebookon – indulási szándékáról.

A két Murányi testvérharca különösen azért ígérkezik érdekesnek, mert

Ibolya egyértelműen elkötelezett baloldaliként határozza meg magát, habár – hivatalosan – saját pártja sem támogatja, József viszont, mondhatni sötét ló: megesik, hogy egyenesen Orbán Viktor Facebook-oldaláról vesz át posztokat.

Bár mindketten kinyilvánították, hogy semmi szín alatt nem lépnek vissza, "az ilyen kijelentéseket a politikában azért illik a helyén kezelni: a kampány élesedésével, közvetlenül a választások előtt köttethetnek alkuk, lehetnek visszalépések, akár tisztulhat is az egyelőre igencsak kuszának tűnő kép, de pont ugyanennyi esély van rá, hogy – akár új versenyzők belépésével – még zavarosabb lesz" – írja a lap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk