Tiszaburán 51 képviselőjelölt indul az önkormányzati választáson

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Kis-Magyarország

Hat képviselői helyért száll versenybe a rekordszámú egyéni listás jelölt.

A legtöbb egyéni listás jelölt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaburán indul az önkormányzati választáson, itt 51 egyéni listás jelöltet vettek nyilvántartásba a hat képviselői helyre.

A tízezer lakosnál kisebb településeken a jelölteket úgynevezett egyéni listán választják meg június 9-én. A választópolgárnak itt annyi szavazata van, ahány fős képviselő-testületet kell választani. A „rekorder” a Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabura, ahol 51 jelöltet vettek nyilvántartásba.

A Heves megyei Halmajugrán 46 jelölt verseng a hat képviselői helyért, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón pedig 42 a nyolc képviselői helyért. Az NVI péntek reggeli adatai szerint Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt indul. A friss adatok alapján összesen 26 olyan település van, ahol 30, vagy annál több egyéni listás jelölt indul a képviselőválasztáson. Öt évvel ezelőtt a legtöbb egyéni listás jelölt, 49, a Békés megyei Kunágotán indult.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk