Ugyanannyi szavazatot kapott az első két helyen végző polgármesterjelölt Rábaszentmihályon

  • narancs.hu
  • 2024. június 12.

Kis-Magyarország

120 napon belül új szavazást írnak ki a Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen.

Rábaszentmihályon 120 napon belül újra szavazniuk kell az embereknek, mert a két, első helyen végző polgármesterjelöltre pontosan ugyanannyi szavazatot adtak le – írja a Telex.

Horváth Gábor jelenlegi polgármester és kihívója, Németh Balázs egyaránt 104 voksot kapott.

A részvételi arány egyébként kiugróan magas volt a 470 lakosú, Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen: a 410 szavazásra jogosult állampolgár közül 296-an adták le a szavazatukat. Igaz, 6 szavazat érvénytelen volt, de a részvételi arány 72,2 százalékos, ami tizennégy százalékkal magasabb, mint az országos átlag.

A 104 szavazat egyébként azt jelentette, hogy a szavazók 35,86-35,86 százaléka voksolt a két első jelöltre, és mivel a faluban volt további két aspiráns is a polgármesteri címre – ami szintén nem szokványos egy ekkora településen –, szoros verseny alakult ki. A harmadik helyen végző induló, Takács Ottó is csaknem 26 százalékot szerzett, Szabó Tamás József viszont már csak 2,41, százalékot. Minden a négy polgármesterjelölt függetlenként indult a választáson.

A szabály ilyenkor az, hogy 120 napon belül új szavazást írnak ki a polgármesteri tisztségre. Hasonló okból időközi választást tizenhat településen kell kiírni – ennyi helyen lett szavazategyenlőség.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk