Újabb kilépéshullám a Jobbiknál

  • -vdp-
  • 2019. január 18.

Kis-Magyarország

A Jobbik veszprémi alapszervezetéből heten léptek ki, az erről szóló, aláírásukkal ellátott dokumentumot nyilvánosságra is hozták.

Portálunk a kilépők közül Pataricza Györggyel beszélt, aki az ajkai önkormányzat képviselő-testületének tagja.

Pataricza elmondta, hosszú ideje mérlegelnek, de a tavalyi tavaszi országgyűlési választás előtt nem kívántak a pártban ellentéteket szítani. Azonban, ami választás után történt Pataricza szerint, “már végképp betette a kaput, nincs tovább”. Azt mondta, a párt ma már nem képviseli ugyanazokat a jobboldali értékeket, mint eddig, úgy látja „totális a zűrzavar”.

Akik kiszálltak

Fotó: Pusztai László

 

Munkáját a hátralévő időben az önkormányzat képviselő-testületében függetlenként folytatja. Azt is közölte, egyelőre nem kíván csatlakozni egyik párthoz sem, de a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalomra fog szavazni.

Portálunk úgy értesült, hogy a Jobbikból szintén kilépő Forgóné Kelemen Judit, aki a veszprémi önkormányzatban képviselő.

A kilépési nyilatkozat többek között az alábbiakat tartalmazza:

  • döbbenettel figyelték a vonai megnyilatkozásokat
  • elítélik a balliberális oldalnak mindenáron való megfelelési erőlködést
  • elítélik Mirkóczki Ádám kijelentését, amely szerint meg “nem a 2010 előtti retorika volt az igaz, hanem a mostani”szerintük a pártvezetés teljesen elfordult a helyes iránytól

 

Mirkóczki egyébként a Magyar Narancs két héttel ezelőtti számában ezzel magyarázta a párt radikális szárnya, a kilépők által kifogásolt stratégiaváltást:

"Ebben a helyzetben logikus, hogy az ellenzék közösen akar nyomást gyakorolni a kormányra. Másrészt a tavaszi választásnak az volt a tanulópénze, hogy a jelenlegi feltételekkel az ellenzéknek külön-külön nincs esélye. (...) Ez nem azt jelenti, hogy innentől mindenben egyetértünk a DK-val vagy az LMP-vel, de azt igen, hogy van egy magasabb cél, nevezetesen, hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsuk. Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól, és a választási törvényt, a közszolgálati médiát, a köztársasági elnök, a népszavazás intézményét, vagy az ügyészséget nézzük, úgy még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van."

Figyelmébe ajánljuk