Hadházy: A NAV velem akarja elvégeztetni a munkát

Kis-Magyarország

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága azok után, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Zsura Zoltán tótkomlósi képviselő-testületi tag jelzése után feljelentést tett. Az ügy kirobbantója és a feljelentő is értetlenségének adott hangot. Simonka nélkül ezt sem ússzuk meg.

Előbb február végén, majd május közepén számolt be arról a Narancs.hu, hogy Zsura Zoltán tótkomlósi önkormányzati képviselő jelzése alapján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a dél-békési város képviselő-testületi ülésén járt, mert egy EU-s pályázat helybeli megvalósításakor kérdések sora merült fel.

A történet legrejtélyesebb része, egy furcsa aláírásgyűjtési akció, amely még januárban a tótkomlósi szlovák színházi előadás előtt. Az is meglepő, hogy az Brüsszel által összességében 500 millióval támogatott projektbe miért vették bele az ügyészség által is meggyanúsított Simonka Györgyhöz közel álló Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Egyesületet (DBMTKA)?


Akik kirobbantották az ügyet: Zsura Zoltán (balról) és Hadházy Ákos

Akik kirobbantották az ügyet: Zsura Zoltán (balról) és Hadházy Ákos

Fotó: A szerző felvétele

Legutóbb arról adtunk hírt, hogy bár Hadházy a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán tett az ügyben feljelentést, azt hatáskör hiánya miatt áttették a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához. Most ennek regionális szervétől, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi igazgatóságától kapott levelet a független országgyűlési képviselő.

Ebben közlik, hogy az ügyben feljelentés-kiegészítést rendeltek el, egyben három kérdésre várnak választ. Arra kíváncsiak, hogy a dél-békési településeken, így a Tótkomlóson jelenlegi is futó EFOP-program és a január 13-án ugyancsak a dél-békési kisvárosban tartott színházi előadás hogyan kapcsolódik egymáshoz? Emellett azt firtatják, hogy a színházi előadás előtt milyen célra gyűjtötték a biankó aláírásokat, és rendelkeznek olyan információval a pályázattal kapcsolatban, amely visszaélésre utal?

Konkrét és tényszerű feljelentés

„Annál konkrétabb és tényszerűbb feljelentést tenni az ügyben, mint tettük, igen nehéz volna, így csodálkozom a feljelentés-kiegészítés elrendelésén, és a feltett kérdéseken. De már megszoktam, hogy a nyomozóhatóságok, ha számukra kellemetlen ügyről van szó, akkor velünk szeretnék elvégeztetni a munka nagy részét” – mondta a Narancs.hu-nak Hadházy. A parlamenti képviselő hozzátette, ennek ellenére Zsura Zoltánnal együtt a megadott határidőre, legjobb tudásuk szerint, válaszolni fognak a kérdésekre.

„Több esetben megtörtént, hogy elképesztő, de legalábbis nehezen elfogadható okok miatt zártak le nyomozást a hatóságok. Remélem, most nem ez történik” – mondta végül Hadházy Ákos.

Legfeljebb sejtésem van, tudomásom nem

„Semmilyen módon nem kapcsolódik egymáshoz az EFOP-pályázat megvalósítása és a januári tótkomlósi színházi előadás előtti biankó aláírásgyűjtés. Ez lesz az első kérdésre a válaszom” – jegyezte meg a Narancs.hu-nak Zsura Zoltán. Hozzátette, hogy a tudomása nincs, legfeljebb sejtése, hogy milyen célra gyűjthették az aláírásokat.

Akik isszák Simonka szavait...

Akik isszák Simonka szavait...

Fotó: Facebook.com

Végül megjegyezte, hogy a projekt kapcsán épp elég visszaélésre okot adó tény, hogy az 500 millió forintos pályázat pénzeinek nagy része felett a Simonka Györgyhöz közel álló Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Egyesületet rendelkezett. Ám erről a hatóságokat már többször is tájékoztatták, arról nem szólva, hogy körzet nagy hatalmú fideszes országgyűlési képviselőjével szemben, meggyanúsítása mellett több mint fél éve büntetőeljárás folyik.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.