Hadházy: A NAV velem akarja elvégeztetni a munkát

Kis-Magyarország

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága azok után, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Zsura Zoltán tótkomlósi képviselő-testületi tag jelzése után feljelentést tett. Az ügy kirobbantója és a feljelentő is értetlenségének adott hangot. Simonka nélkül ezt sem ússzuk meg.

Előbb február végén, majd május közepén számolt be arról a Narancs.hu, hogy Zsura Zoltán tótkomlósi önkormányzati képviselő jelzése alapján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a dél-békési város képviselő-testületi ülésén járt, mert egy EU-s pályázat helybeli megvalósításakor kérdések sora merült fel.

A történet legrejtélyesebb része, egy furcsa aláírásgyűjtési akció, amely még januárban a tótkomlósi szlovák színházi előadás előtt. Az is meglepő, hogy az Brüsszel által összességében 500 millióval támogatott projektbe miért vették bele az ügyészség által is meggyanúsított Simonka Györgyhöz közel álló Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Egyesületet (DBMTKA)?


Akik kirobbantották az ügyet: Zsura Zoltán (balról) és Hadházy Ákos

Akik kirobbantották az ügyet: Zsura Zoltán (balról) és Hadházy Ákos

Fotó: A szerző felvétele

Legutóbb arról adtunk hírt, hogy bár Hadházy a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán tett az ügyben feljelentést, azt hatáskör hiánya miatt áttették a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához. Most ennek regionális szervétől, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi igazgatóságától kapott levelet a független országgyűlési képviselő.

Ebben közlik, hogy az ügyben feljelentés-kiegészítést rendeltek el, egyben három kérdésre várnak választ. Arra kíváncsiak, hogy a dél-békési településeken, így a Tótkomlóson jelenlegi is futó EFOP-program és a január 13-án ugyancsak a dél-békési kisvárosban tartott színházi előadás hogyan kapcsolódik egymáshoz? Emellett azt firtatják, hogy a színházi előadás előtt milyen célra gyűjtötték a biankó aláírásokat, és rendelkeznek olyan információval a pályázattal kapcsolatban, amely visszaélésre utal?

Konkrét és tényszerű feljelentés

„Annál konkrétabb és tényszerűbb feljelentést tenni az ügyben, mint tettük, igen nehéz volna, így csodálkozom a feljelentés-kiegészítés elrendelésén, és a feltett kérdéseken. De már megszoktam, hogy a nyomozóhatóságok, ha számukra kellemetlen ügyről van szó, akkor velünk szeretnék elvégeztetni a munka nagy részét” – mondta a Narancs.hu-nak Hadházy. A parlamenti képviselő hozzátette, ennek ellenére Zsura Zoltánnal együtt a megadott határidőre, legjobb tudásuk szerint, válaszolni fognak a kérdésekre.

„Több esetben megtörtént, hogy elképesztő, de legalábbis nehezen elfogadható okok miatt zártak le nyomozást a hatóságok. Remélem, most nem ez történik” – mondta végül Hadházy Ákos.

Legfeljebb sejtésem van, tudomásom nem

„Semmilyen módon nem kapcsolódik egymáshoz az EFOP-pályázat megvalósítása és a januári tótkomlósi színházi előadás előtti biankó aláírásgyűjtés. Ez lesz az első kérdésre a válaszom” – jegyezte meg a Narancs.hu-nak Zsura Zoltán. Hozzátette, hogy a tudomása nincs, legfeljebb sejtése, hogy milyen célra gyűjthették az aláírásokat.

Akik isszák Simonka szavait...

Akik isszák Simonka szavait...

Fotó: Facebook.com

Végül megjegyezte, hogy a projekt kapcsán épp elég visszaélésre okot adó tény, hogy az 500 millió forintos pályázat pénzeinek nagy része felett a Simonka Györgyhöz közel álló Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Egyesületet rendelkezett. Ám erről a hatóságokat már többször is tájékoztatták, arról nem szólva, hogy körzet nagy hatalmú fideszes országgyűlési képviselőjével szemben, meggyanúsítása mellett több mint fél éve büntetőeljárás folyik.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.