Újra elképesztő dolgot művelt Simonka György: kilobbizott 1 milliárd forintot, hogy „sofőrje”, rokona és barátja gazdagodjon

  • narancs.hu
  • 2016. április 6.

Kis-Magyarország

Dél-Békésben ezúttal józan ésszel alig felfogható dolgok történtek. A fideszes Simonka György egymilliárdos programján mutatjuk meg, milyen abszurditásokra képes a NER.

Még a sokat látott NER-hez képest is szokatlan mutatvánnyal rukkolt elő pár hete Simonka György. A dél-békési fideszes képviselőnek több ízben is sikerült megidéznie az ’50-es éveket, amikor a maga által grundolt, egymilliárd forintos ún. pilotprogram záróeseményéről saját falujában, az aprócska, ámde számos állami támogatást elnyerő Pusztaottlakán önmagát idézve ő maga tudósított – természetesen dicshimnuszokat zengve. Az MTI-ben nincs nyoma tudósításnak a március 4-i eseményről, de kisebb portálokon sem láttuk nyomát, hogy az állítólag „döbbenetesen sikeres”, a Belügyminisztérium (BM) finanszírozásával megvalósult majd’ egyéves program summázó eseményét újságírók is látogatták volna. Pedig akár diadalmenetnek is lehetne beállítani a programot – már ha Simonka szavaira hagyatkozunk. „Sok tanulmány készült arról, hogyan lehetne visszaállítani Magyarországon a háztáji gazdálkodást. Mi azt a feladatot tűztük ki célul, hogy nemcsak kitaláljuk, hogyan lehet háztáji gazdaságot létrehozni, hanem elkezdünk tenni érte. (…) Ezzel olyan dolgot valósított meg ez a tizenkilenc település, amire Magyarországon ezelőtt még nem volt példa – emeltem ki.” (Sic!)

De ez csak a kezdet.

Az egymilliárdos költségvetéssel lefolytatott pilotprogram csupán 100 milliós nyereséget produkált, ennek ellenére Simonka történelmi sikerről beszélt. Az viszont biztos, hogy a program során a Simonkához köthető személyek bőségesen nyertek a közbeszerzéseken. Nyert például:

– Simonka volt cége

– Simonka barátja

– Simonka állítólagos sofőrje

– Simonka üzlettársa

– Simonka rokona

Az egész meglepő dolgokat produkáló dél-békési pilotprogram a gazda Belügyminisztériumnak is szemet szúrhatott, erről tanúskodik a lapunk birtokába került levél is. Két éve mi is meglátogattuk falujában Simonkát, letaglózó volt.

Simonka György legújabb mutatványának pontos részleteit a legfrissebb Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk