Kitiltották a francia labdarúgó-válogatottat a Champs-Élysées-ről

  • narancs.hu
  • 2016. július 10.

Kispálya

A prefektus nem viccel.

Nem vonulhat fel nyitott tetejű buszán az Eb-győztes focicsapat (vonatkozó közlésünk szerint a francia válogatott) a döntő másnapján Párizs főutcáján – tájékoztatott Michel Cadot párizsi prefektus. Pedig a legutóbbi győzelmük alkalmával pont így ünnepeltek.

De most példátlan rendőri intézkedések születtek az Eb-döntő alkalmából: a Stade de France stadiont 1300 rendőr és csendőr, az Eiffel-torony melletti 90 ezer férőhelyes szurkolói zónát 1400 rendőr őrzi, a tömegközlekedést pedig 700 járőr felügyeli.

A Champs-Élysées-n pedig – írd és mondd! – 3400 rendőr és csendőr teljesít szolgálatot.

Bár az Eb biztonsági mérlegét még korai lenne megvonni, Cadot a főváros Eb alatti biztosítását sikeresnek tartja. S úgy van vele, hogy ünnepelni a Champs-Élysées helyett a Foch sugárút is megteszi. Pláne a portugáloknak.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.