Nézzünk végre szembe Király Gábor mackónadrágjával!

  • narancs.hu
  • 2016. július 10.

Kispálya

Nagyszínpad! Nagyszínpad!

Az AS című spanyol sportlap a labdarúgó-Európa-bajnokság 10 legemlékezetesebb jelensége közé választotta kapusunk, Király Gábor mackónadrágját. 

A mértékadónak nyugodtan nevezhető sajtótermék gesztusának volt ugyebár számos előzménye az elmúlt hónapban, úgyhogy legyünk csak nyugodtan büszkék e tagadhatatlanul egyéni viseletre.

false

 

Fotó: MTI – Illyés Tibor

Még akkor is, ha nem minden esetben dönthető el kristálytisztán, hogy most tényleg az őszinte tisztelet hangja vagy némi kisfurcsának kijáró rácsodálkozás csendül ki az efféle gesztusokból.

Király Gábor ugyan nyilvánvalóan nem az Eb legjobb kapusa, de nagyon derekasan teljesített, ilyenformán azt sem mondhatjuk rá, hogy az lenne ő a mackónadrágjával az európai labdarúgásban, mint anno Korda György vagy Uhrin Benedek volt a Sziget közönségének: a csalfa siker maga.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.