Legyünk büszkék Kassai Viktorra!

  • narancs.hu
  • 2016. július 8.

Kispálya

A nemzethalál nem itt kezdődik.

Amióta a magyar válogatott hazautazott, Kassai Viktor játékvezetőre jóval több figyelem irányult. Nem azért, mert hibázott, épp ellenkezőleg! Ám a dicsérő szavak végeredményben mégsem a játékvezetőről szóltak, hanem arról a szerencsétlen teljesítménykényszerről, ami tényleg csak arra jó, hogy csalódás legyen a vége. Hiszen Kassai kiváló teljesítményét látva a honi sajtó java eleve elrendeltetettnek vélte: Kassai fogja vezetni az Eb-döntőt. E hisztéria azután ért a csúcsra, hogy kiderült, Kassai nem vezet elődöntőt, ami után sokan szinte készpénznek vették, hogy övé a döntő.

Az UEFA mai közleménye szerint azonban az angol Mark Clattenburg vezeti a vasárnapi finálét, Kassai Viktor a negyedik játékvezető lesz.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donyev

Akkor most csalódottnak vagyunk? Megint egy kis nemzethalál? Nagyon úgy tűnik. „Kassai Viktor mellett a szerb Milorad Mazsics és az angol Mark Clattenburg reménykedhet még, de ha Wales bejut a döntőbe, akkor Clattenburggel sem kell már számolni” – írta korábban a Nemzeti Sport, mintha tényleg valami hatalmas verseny lenne, hogy ki vezeti a döntőt. Ma pedig „Kassai alulmaradt, nem ő fújja a döntőt, de…” – írja a rangado.hu, ahelyett, hogy büszkén hirdetné, igenis, hatalmas dolog negyedik játékvezetőnek lenni az Eb-döntőn.

Mert az.

Persze nem egy olyan országban, ahol a labdarúgó-válogatott teljesítményét leszámítva kizárólag az aranyérem csillog fényesen.

Figyelmébe ajánljuk