Habony Árpád egykori ügyintézője lett a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatója

  • narancs.hu
  • 2018. december 17.

Könyv

Demeter Szilárd korábban Tőkés László fideszes EP-képviselő nagyváradi irodavezetője is volt.

Demeter Szilárd írót bízta meg a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatói tisztségének ellátásával Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere – közölte a minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A Petőfi Irodalmi Múzeum végleges főigazgatói pályázata nyilvános, annak elbírálása után kerül sor a vezetői tisztség betöltésére – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében.

Demeter Szilárd

Demeter Szilárd

Fotó: YouTube

Demeter Szilárd író, szerkesztő 1976-ban született Székelyudvarhelyen. 1995-ben végzett a Benedek Elek Tanítóképzőben, 1999-ben Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetemen filozófusi diplomát szerzett. Ezt követően három évig a Korunk kulturális folyóirat filozófiai szerkesztője volt, emellett a Partiumi Keresztény Egyetem oktatójaként létrehozta és sok évig vezette az egyetemi kiadót, valamint felelő szerkesztője volt az egyetemi tudományos folyóiratnak.

Tőkés László fideszes EP-képviselő egykori nagyváradi irodavezetőjéről tavaly májusban írta meg 444.hu, hogy a belső századvéges körhöz tartozik, és Habony Árpád egyik ügyintézője.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?