DK: Az Együtt–PM tudatos provokációja történt? – A DK feljelentést tesz

  • DK Sajtóiroda
  • 2014. július 12.

Közlemény

A DK az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe.

A DK megismétli, hogy nagyon sajnálja, ami Gulyás Mártonnal történt „Az ellenállás napján”. Éppen azért, mert bennünket is felháborít az eset, elkezdtük körültekintően elemezni a kialakult helyzetet. Ennek során meglepő tényekre akadtunk. Az aktivisták által készített fotó és tanúk szerint Gulyás Márton a rendezvény előtt és alatt a téren többször egyeztetett Kalocsai Kingával, az Együtt–PM programszervezőjével.
Szeretnénk tudni, hogy Gulyás civil aktivistaként, vagy az Együtt–PM egyik alkalmazottja által tudatosan odaszervezve érkezett-e a rendezvény megzavarására. Nem bántani akarjuk az Együtt–PM-et, de nem értjük, hogy ha az Együtt–PM hivatalos nyilatkozat szerint nem vett részt a megmozduláson, akkor alkalmazottja és egy aktivista valóban kereste-e a rendbontást? Tették ezt úgy, hogy a DK egyik alkalmazottja – amikor meglátta őket a helyszínen – kifejezetten kérte őket, hogy ugye nem lesz rendzavarás?
Nem állítjuk, hogy Gulyás Márton és Kalocsai Kinga az Együtt–PM vezetőinek tudtával és beleegyezésével tették, amit tettek, de a kialakult helyzet sajnos sokakban azt a véleményt erősíti meg, hogy szervezett politikai provokáció történt.
Megköszönnénk, ha az Együtt–PM vezetői nyilatkoznának arról, hogy mi történhetett, hogy elkerüljük a további félreértéseket.
A helyszínen tartózkodó rendőrnek Gulyás azt mondta, nem kíván feljelentést tenni. A DK azonban ezt garázdaságért megteszi, hogy minden részlet tisztázódjék.
DK Sajtóiroda

Figyelmébe ajánljuk