Szózat az olvasóhoz

  • narancs.hu
  • 2022. április 7.

Közlemény

„Nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem.”

Kedves Olvasóink,

vasárnap Magyarország kicsit úgy maradt, konkrétan úgy, ahogy hagytuk, ahogy az elmúlt tizenkét esztendőben leledzett. Mi viszont a változásért dolgoztunk, ahogy nyilván Önök is azt kívánták, úgyhogy most csalódottak vagyunk mindannyian. Mindannyian kicsit úgy maradtunk.

De nem egészen.

Már a szomorú vasárnapot követő hétfő és az utána következő napok is azzal teltek, hogy törtük a fejünket, hogyan lehetne jelen körülmények között is jobbá, szebbé, igazabbá, természetesebbé tennünk az életüket – a magunk eszközeivel. Amelyek tűnhetnek ugyan sokak szemében szerénynek, de szilárd meggyőződéssel igyekszünk használni őket, s bízunk is bennük, ahogyan önmagunkban, de legfőképpen Önökben, kedves Olvasóink. Így már nem is olyan szerények ezek az eszközök.

Magyarországon nagy valószínűséggel ez után a választás után sem ragyog fel a szabad sajtó napja, s azt sem tudjuk kizárni, hogy még az eddigieknél is nehezebb körülmények között kell folytatnunk a munkánkat. Menni fog.

De továbbra is csak Önökkel együtt! Ha veszik a lapot, s haszonnal forgatják, ha olvassák, és adott esetben vitatkoznak vele, vagy továbbgondolják a Magyar Narancsban leírtakat. Ha megmaradnak gondolatolvasónak.

Nem, nem fogunk belső emigrációba vonulni, s nem is csak annak az 1,8 millió polgártársunknak akarunk csupán muzsikálni, akik a meggyőződésünk szerint szavaztak a választáson. Nem mondunk le senkiről.

És nem mondunk le semmiről, semmi olyasmiről, ami újságírói módszerekkel ne lehetne megismerhető, feltárható, közszemlére tehető. Nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Ön se mondjon le ezekről. Ne mondjon le a Magyar Narancsról. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk