18 ezer kézfertőtlenítőt próbáltak drágábban eladni a neten, befagyaszották a fiókjukat

  • BM
  • 2020. március 17.

Külpol

És a hatóságok is eljárást indítottak ellenük.

Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt halmozott fel egy Tennessee államban élő testvérpár azzal a céllal, hogy drágábban eladják azokat az interneten: egyes termékeket 70 dollárért, tehát több mint 21 ezer forintért árultak, viszont az Amazon és az eBay is befagyasztotta a fiókjukat – derül ki a CNN cikkéből.

Matt Colvin, a testvérpár egyik tagja nyilatkozott a New York Times-nak: először csak a közeli üzletek polcait fosztották ki, majd egy 2000 kilométeres körutat tettek Tennessee-ben és Kentuckyban, így gyűjtötték be az 17 700 darabnyi fertőtlenítőt. Természetesen a webkereskedő cégek gyorsan rájöttek, hogy mire készülnek, ezért blokkolták a hozzáférésüket, így viszont a nyakunkon maradt a sokezer kézgél.

„Egy pillanat alatt rendkívül jó helyzetbe jutottam volna a családommal, de most mit kezdjek ezekkel a cuccokkal?” – kérdezte a férfi. A hatóságok is nyomozást indítottak ellenük, így nem meglepő módon úgy döntöttek, hogy a kézfertőtlenítőket egy helyi templomnak adományozzák.

 

Egyébként nem csak az Egyesült Államokban láttak lehetőséget a kézfertőtlenítők árusításában: Nagy-Britanniában egy diák nyomásonként 50 pennyt kért a társaitól, amiért a tanárai később hazaküldték.

Megbüntettek egy fiút, amiért kézfertőtlenítőt árult a suliban, viszont az apja szerint egy legenda a srác

50 pennyt kért egy nyomásért. Megbüntettek egy iskolás fiút Nagy-Britanniában, amiért kézfertőtlenítőt árult az osztálytársainak - írta meg az Independent. A 13 éves Oliver Cooper 50 pennyt (nagyjából 180 forintot) kért egy nyomásnyi fertőtlenítőért cserébe a társaitól.

Figyelmébe ajánljuk