Megbüntettek egy fiút, amiért kézfertőtlenítőt árult a suliban, viszont az apja szerint egy legenda a srác

  • BM
  • 2020. március 13.

Külpol

50 pennyt kért egy nyomásért.

Megbüntettek egy iskolás fiút Nagy-Britanniában, amiért kézfertőtlenítőt árult az osztálytársainak – írta meg az Independent.

A 13 éves Oliver Cooper 50 pennyt (nagyjából 180 forintot) kért egy nyomásnyi fertőtlenítőért cserébe a társaitól. A Leedsben található Dixon Unity Academy diákja azért bukott le, mert az üzletét kiterjesztette volna a tanári karra is, ők viszont nem voltak elragadtatva a fiú ötletétől: felhívták az édesanyját és hazaküldték, amiért megszegte az intézmény szabályait.

Nagy-Britanniában általánosságban elmondható, hogy a kézfertőtlenítő iránti kereslet növekszik, ugyanis a koronavírus-fertőzöttek száma 450-re emelkedett csütörtökön. Oliver édesanyja beszámolója nyomán 9 fontot, nagyjából 3500 forintot keresett az üzleten. „A pénzből chipset vett magának, illetve félretett belőle annyit, hogy később tudjon enni egy kebabot” – írta ki Facebookra Jenny Tompkins, Oliver anyja.

Állítása szerint a fiút hazazavarták az iskolából, amiért pénzt kért a fertőtlenítőért cserébe. Hozzátette, nehezen tudja megnevelni a fiát, ugyanis a gyerek apja azzal hívta fel őt a munkából, hogy „egy kib@szott legenda”, amiért árulja a kézgélt. Illetve úgy látja, Oliver esete nem egyedi, hiszen az iskolában más diákok rágógumit árulnak, és szerinte sok tanulónak szüksége volt a fertőtlenítőre ebben a nehéz időben. A fiút az iskola egy napig elkülöníti a társaitól, majd két órás tanítás utáni elzárásra kötelezi.

Az intézmény szóvivője nem kommentált az esetet, ugyanis nem árulhat el információkat diákokról harmadik félnek, viszont azt elmondta, még senkit nem csaptak ki azért a suliból, mert kézfertőtlenítőt árult.

Figyelmébe ajánljuk