325 embert menekítettek eddig Magyarországra Izraelből

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Külpol

3 evakuációs járattal. Köztük 46 gyereket, 15 külföldi állampolgárt.

Hétfő reggel arról számolt be Szijjártó Péter külgazdsági- és külügyminiszter, hogy 

ma hajnalban 215 embert hoztunk ki Izraelből.

Majd még délelőtt egy újabb videóban arról adott hírt, hogy egy harmadik evakuációs járatot is indítottak az Izraelben lévő, a magyar államtól segítséget kérő magyar állampolgárok hazahozása miatt.

"Mindazok a magyar emberek, akik Izraelben jelentkeztek az evakuációra és kérték a segítségünket, már mind úton vannak hazafelé, ugyanis a harmadik evakuációs járatunk is elhagyta Izrael légterét, így már biztonságos légétérben repül Magyarországra" – jelentette be.

A külügyminiszter elmondta, hogy a magyar légierő gépe újabb 110 embert repít épp Magyarországra.

"A 325, általunk kimenekített ember közül 15-en külföldi állampolgárok" – mondta Szijjártó, részletezte, hogy a külföldiek között izraeliek, svédek, britek, németek, osztrákok és portugálok is vannak, és a 325 kimenekített emberből 46 gyerek.

Szijjártó mindemellett elmondta, hogy a nagykövetség munkatársai Tel-Avivban továbbra is 24 órás szolgálatot teljesítenek, illetve a budapesti vészhelyzeti központban is megemelt létszámmal dolgoznak. Hozzátette, hogy bár Budapest és Tel-Aviv között még vannak menetrend szerinti járatok, arra kéri a magyarokat, hogy csak halaszthatatlan esetben utazzanak Izraelbe, és akkor is regisztráljanak konzuli védelemre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk