40 lövészpáncélost adna Németország Ukrajnának

  • narancs.hu
  • 2023. január 6.

Külpol

40 Marderről tudnának lemondani, melyeket az első negyedévben le is szállítanak.

Bár Németország korábban elzárkózott attól, hogy modern harckocsikat is adjon Ukrajnának, ez a hozzáállás a héten megváltozott. A szociáldemokraták külpolitikai szóvivője, Nils Schmid pénteken azt mondta, hogy a Bundeswehr nagyjából 40 darab Marder típusú lövészpáncélosról tudna lemondani. Azt ígérte, hogy a Mardereket még az első negyedévben le is szállítják – írja a Die Welt.

Schmid érthetőnek nevezte, hogy az ukránok Leopard tankokat is kérnének, de azt mondta, még értékelik a szövetségesekkel, hogy ennek a kérésnek a teljesítése mennyire eszkalálná a helyzetet. A lövészpáncélosok használatára Németországban képzik ki az ukránokat, ami nyolc hetet vehet igénybe.

Korábban a németek Görögországnak is ígértek 40 Mardert, hogy cserébe adjanak át 40 szovjet gyártmányú BMP-1-est az ukránoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk