400 ezer dollárba kerül Donald Trumpnak egy bukott pere

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Külpol

Egy Pulizert is kapott újságcikk miatt perelt sikertelenül a volt elnök.

Több mint 392 ezer dollárnyi perköltséget kell kifizetnie Donald Trump korábbi amerikai elnöknek az elveszített perében eljáró bíró pénteki ítélete szerint – írja a Politico. Trump a New York Timest és három riportert perelte be még 2021-ben, miután egy Pulizer-díjjal is kitüntetett cikkben a Trump család vagyona és adóbevallásai után nyomoztak.

A bíróság már májusban felmentette, de a perköltség csak most derült ki. A bíró szerint az ügy összetettségére való tekintettel ésszerű a közel 400 ezer dolláros összeg, a volt elnök ügyvédje szerint horribilis pénzről van szó. Mindeközben Trump 100 millió dolláros kártérítést követel unokahúgától, akit azzal vádol, szerződést sértett akkor, amikor átadta a médiának az adóügyi nyilvántartásokat.

“Ez az ítélet üzenet mindenkinek, aki az újságírók elhallgattatására akarják felhasználni az igazságszolgáltatást” – kommentálta az esetet a New York Times szóvivője.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.