A dán királynő megfosztotta unokáit a hercegi címtől

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Külpol

A nyolcból négyet. Azt szeretné, hogy normálisabb életet élhessennek.

A dán palota bejelentése szerint II. Margit dán királynő, Európa egyetlen uralkodó királynője nyolc unokája közül négyet megfosztott címétől - írja a 444.hu a Guardian alapján.

A döntést a hivatalos indoklás szerint azért hozta a királynő,  hogy legkisebb fia, Joachim herceg négy gyereke normálisabb életet élhessen. A palota emellett közölte, hogy a lépés nem szokatlan az európai királyi családok között, és a morarchia karcsúsításának részét képezi.

A bejelentés szerint a hercegi cím 2023. január 1-jétőlnem jár Ő"királyi Felsége, Joachim herceg leszármazottainak", ehelyett "csak a Monpezat grófja és grófnője címet használhatják". Az 53 éves Joachim hercegnek négy gyermeke van, két házasságból, a legidősebb 23 éves, a legkisebb 10.

A döntés a legidősebb fiúk édesanyját, Alexandra grófnőt "sokkolta" a hírek szerint, és a BT nevű, dán napilapnak azt nyilatkozta, hogy a gyerekek a lpéstől kirekezstve érzik magukat, és nem értik, miért veszik el az identitásukat.

A trónörököstől, az 54 éves Frederiktől született másik négy unoka azonban megtarthatja címét, viszont még egy 2016-ban döntöttek arról, hogy nagykorúvá válásuk után csak a leendő király, Christian herceg kap majd apanázst.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk