Putyin pénteken aláírja négy ukrán régió Oroszországhoz csatolását

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Külpol

Luhanszkot, Donyecket, Zaporizzsját és Herszont hivatalosan is annektálják.

Vlagyimir Putyin pénteken aláírási ceremóniát tart, amelyen hivatalosan is elcsatol négy ukrajnai területet az Ukrajna és a nyugati országok többsége által csalásnak tekintett népszavazások után - írja a BBC.

Az úgy nevezett "népszavazásokat" Luhanszkban és Donyeckben tartották keleten, valamint Zaporizzsjában és Herszonban délen. Az eljárás már csak azért is erősen aggályos, mert  nem követték független megfigyelők, és a beszámolók szerint a választási tisztviselők fegyveres katonák kíséretében jártak házról házra.

A orosz állami média lehozta a „népszavazások” előzetes eredményeit. A szavazatok mintegy ötödének megszámlálásakor a túlnyomó többség az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szavazott: Herszon régióban 97 százalék; Zaporizzsjában 98 százalék; a „Donyecki Népköztársaságban” 98 százalék; a „Luhanszki Népköztársaságban” 98 százalék.

A tervek szerint az annektálás aláírásakor Putyin nagyszabású beszédet tart majd a Kremlben. A BBC azt írja, hogy a moszkvai Vörös téren már felállítottak egy színpadot, amelyen óriásplakátokkal hirdetik, hogy a négy régió Oroszország része.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk