A demokratáknak áll a zászló Arizona bevétele után

  • MTI
  • 2022. november 12.

Külpol

Ismét fej-fej mellett a demokraták és a republikánusok a félidős választások után az amerikai szenátusban: 49-49 az állás.

Újabb Trump-ember maradt alul az Egyesült Államok félidős választásán: Arizonában a demokrata Mark Kelly győzött a republikánus Blake Mastersszel szemben a szavazatok 83 százalékos összesítését követően Kelly előnye 124 ezer szavazat, ami már elegendő a győzelemhez.

 Ezzel 49-49 az állás. Még számolják a szavazatokat Nevada államban, ahol egyelőre őrzi csekély előnyét a republikánusok jelöltje, a szombat hajnali adatok szerint a voksok csaknem 95 százalékának ismeretében Adam Laxalt alig 900 szavazattal vezet a demokrata Catherine Cortez Masto előtt. Georgában december 6-án tartandó második fordulóban lesz majd eredmény, az első körben ugyanis egyetlen jelölt sem szerzett abszolút többséget. Ha Georgát behúzzák a demokraták, akkor megtarthatják a többséget a szenátusban, mert szavazategyenlőség esetén a demokrata alelnök Kamala Harris szavazata a jelenlegi kormányzópárt felé billetni a mérleget.

A képviselőházi választáson szombat hajnalban a republikánusok csökkenő előnyét mutatták a részeredmények. A 435 tagú alsóházban a republikánusok 211 mandátumban lehetnek biztosak, míg a demokraták 201-ben. A többséghez 218 helyre van szükség. A még kiadó képviselői helyek többsége Kaliforniában van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk