A Franciaországból az Egyesült Királyságba érkezőknek nyilatkozniuk kell tüneteikről

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 22.

Külpol

Újabb intézkedés.

Önbevalláson alapuló nyilatkozatot kell tenniük azoknak, akik Franciaországból az Egyesült Királyságba utaznak, arról, hogy nem szenvednek az új típusú koronavírus okozta megbetegedés tüneteitől és a megelőző 14 napban nem találkoztak fertőzöttel - közölte a brit kormány pénteken.

Az érvényben lévő szabályozások értelmében augusztus 15-től minden, Franciaországból érkező utasnak el kell különítenie magát. Korábban a brit kormányt sok bírálat érte, kritikusai szerint a járvány elején lassan reagált a kór terjedésére. London júniusban vezetett be elkülönítési szabályokat a külföldről érkezők számára.

Európában az Egyesült Királyságban van a legtöbb fertőzött és a legtöbb haláleset is. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a szigetországban mintegy 325 ezer ember kapta el a vírust, amely több mint 40 ezer életet oltott ki az országban. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.