A Hamász szerint hetvenen haltak meg egy menekülttábor bombázásában

  • narancs.hu
  • 2023. december 25.

Külpol

Közben Egyiptom három lépcsőfokból álló béketervet javasol.

A Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium szerint egy izraeli légicsapás legalább 70 ember halálát okozta a Gázai övezet központjában található Al-Maghazi menekülttáborban. Állításuk szerint az áldozatok száma még nőni fog, ugyanis több tucat sebesültet szállítottal az Al-Aksza kórházba, a BBC szerint pedig sok hullazsákot és sebesült gyereket is látni a felvételeken.

A gázai egészségügyi minisztérium azt állítja, három lakóházat bombázott tegnap Izrael, az izraeli hadsereg annyit reagált, „vizsgálják a légicsapásról szóló jelentéseket.”

Az közleményversenybe Egyiptom is beszállt, de ők újabb tűzszünetet javasolnak, ami három részből állna: 7-10 napos humanitárius szünetből annak érdekében, hogy a Hamász elengedje a civil túszait cserébe az izraeli börtönökben fogvatartott palesztin foglyokért. Második lépésben a Hamász elengedné az összes izraeli női katonát a többi fogolyért cserébe. A harmadik lépcsőfok egy hónapból állna, itt tulajdonképpen mindenki elengedne mindenkit, Izrael pedig kivonulna a Gázai övezetből és felfüggesztené a légicsapásokat is.

A javaslatról közvetett tárgyalásokat tartanának Egyiptomban, katari és amerikai részvétellel, bár a két fél hivatalos álláspontja alapján meglepő lenne, ha belemennének.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk