A Hamász nem enged el több túszt, míg tart a háború

  • narancs.hu
  • 2023. december 23.

Külpol

Még több mint 120 ember van a terrorszervezet fogságában.

A Hamász közölte, nem enged szabadon több túszt, amíg Izrael be nem fejezi a háborút – írja a BBC . A terrorszervezet október 7-én támadta meg Izraelt, lemészárolt több mint 1200 embert és 240 túszt magával hurcolt. Azóta elengedtek gyerekeket és nőket, de több mint 120 embert továbbra is fogságban tarthatnak.

hvg.hu cikke szerint közben Izrael azt közölte, több mint 2 ezer Hamász harcost öltek meg a hónap eleji tűzszünet befejezése óta, illetve az elmúlt egy hétben a Hamász és az Iszlám Dzsihád 200 tagját letartóztatták. Néhány gyanúsított civilek között rejtőzött.

A Hamász azt állítja, a Gázai övezetben zajló háború kezdete óta 20 ezer ember meghalt és 50 ezer megsérült. Ezeket az adatokat nem lehet ellenőrizni. Az AP szerint egy bombázásban meghalt egy család 76 tagja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk