A Néppárt megbüntette a gestapózós Deutsch Tamást

  • narancs.hu
  • 2020. december 17.

Külpol

Ki azért nem zárták, de megvonták a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. Deutsch erre Stallone-idézettel válaszolt.

"133 igen és 6 nem szavazat mellett döntött szerdán Deutsch Tamás jogfosztásáról az Európai Néppárt" – írja az EUrologus értesülése alapján a hvg.hu.

A lap emlékeztet rá:  Deutsch kizárását 40 néppárti képviselő kezdeményezte, miután párttársuk tévés fellépései során arról beszélt, hogy Manfred Weber frakcióvezető egyik kijelentése a Gestapo és az ÁVO módszereire emlékeztetik. Deutsch azóta többször is bocsánatot kért.

Végül mégsem zárták ki a fideszes politikust az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójából, de megvonták a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. Ez annyit jelent - írja a lap -, hogy Deutschtól azonnali hatállyal visszavonták azt a jogot, hogy a képviselőcsoport nevében az EP plenáris ülésén felszólaljon, egyes ügyek előadójaként vagy árnyékelőadójaként dolgozzon, illetve bármilyen tisztséget betöltsön az EP-ben (ez elsősorban a Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság alelnöki mandátumát jelenti).

A büntetésre reagálva, Deutsch filmes jártasságát kidomborítva Sylvester Stallonét idézte, aki Rocky Balboaként a következőket mondta (nem a fideszes képviselőnek személyesen, hanem filmbeli fiának):

"Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, csak így lehet győzni"- idézi a fideszes képviselőt a hvg.hu. Deutsch, immár a saját szavaival, még azt mondta, hogy  szerinte pozitív fejlemény, hogy a képviselőcsoport felszólította a pártot, minél hamarabb döntsön a a Fidesz tagságáról a Néppárton belül.

 

Figyelmébe ajánljuk