A Néppárt megbüntette a gestapózós Deutsch Tamást

  • narancs.hu
  • 2020.12.17 07:35

Külpol

Ki azért nem zárták, de megvonták a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. Deutsch erre Stallone-idézettel válaszolt.

"133 igen és 6 nem szavazat mellett döntött szerdán Deutsch Tamás jogfosztásáról az Európai Néppárt" – írja az EUrologus értesülése alapján a hvg.hu.

A lap emlékeztet rá:  Deutsch kizárását 40 néppárti képviselő kezdeményezte, miután párttársuk tévés fellépései során arról beszélt, hogy Manfred Weber frakcióvezető egyik kijelentése a Gestapo és az ÁVO módszereire emlékeztetik. Deutsch azóta többször is bocsánatot kért.

Végül mégsem zárták ki a fideszes politikust az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójából, de megvonták a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát. Ez annyit jelent - írja a lap -, hogy Deutschtól azonnali hatállyal visszavonták azt a jogot, hogy a képviselőcsoport nevében az EP plenáris ülésén felszólaljon, egyes ügyek előadójaként vagy árnyékelőadójaként dolgozzon, illetve bármilyen tisztséget betöltsön az EP-ben (ez elsősorban a Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság alelnöki mandátumát jelenti).

A büntetésre reagálva, Deutsch filmes jártasságát kidomborítva Sylvester Stallonét idézte, aki Rocky Balboaként a következőket mondta (nem a fideszes képviselőnek személyesen, hanem filmbeli fiának):

"Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, csak így lehet győzni"- idézi a fideszes képviselőt a hvg.hu. Deutsch, immár a saját szavaival, még azt mondta, hogy  szerinte pozitív fejlemény, hogy a képviselőcsoport felszólította a pártot, minél hamarabb döntsön a a Fidesz tagságáról a Néppárton belül.

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.