Deutsch Tamás ismét bocsánatot kért a néppárti frakciótól

  • narancs.hu
  • 2020. december 15.

Villámnarancs

Biztos, ami biztos.

Újabb bocsánatkérést intézett Manfred Weber néppárti frakcióvezető és a többi frakciótag felé Deutsch Tamás kedd reggel, írja a Euronews.

A szerkesztőséghez eljutott levél szerint Deutsch azt írja:

"Szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban".

Majd úgy folytatja, hogy:

"Ez hiba volt a részemről, amiért bocsánatot kérek. Egyúttal visszavonom a szerencsétlen hasonlatot, amit használtam. Remélem, hogy le tudjuk hűteni a kedélyeket és folytatni tudjuk a közös munkát az Európai Unió javításáért. A mostani válságban minden korábbinál nagyobb szükség van az egységre".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda este hat és nyolc között ülésezik a néppárt EP-frakciója, és az egyik napirendi pont szerint szavaznak majd Deutsch Tamás fideszes képviselő kizárásáról is.

Deutsch kizárását amiatt kezdeményezték, mert a gestapó és az ÁVH-módszereként beszélt Manfred Weber megnyilatkozásairól.  Deutsch ugyan bocsánatot kért a kijelentéséért Manfred Webertől, a kizárásról való szavazást nem vetették el továbbra sem.

Az ügy közben azzal is bonyolódott, hogy kipattant a Szájer-botrány. Szájer lemondásával pedig Deutsch lett a fideszes EP-képviselők delegációvezetője.

Figyelmébe ajánljuk