Deutsch közreadta, hogy ő már múlt héten bocsánatot kért Webertől

  • narancs.hu-MTI
  • 2020.12.04 11:15

Külpol

Hangos gestapózás, csendes bocsánatkérés.

Deutsch Tamás az Európai Néppárti Frakció tagjainak küldött egy körlevelet, amelyben elmagyarázza, ő már múlt héten bocsánatot kért Manfred Webertől a gestapózás miatt, így hát nem érti, miért akarják őt kizárni.

 

Deutsch a levelet az MTI-hez is eljutatta, ebben azt írja, hogy a magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúja után felmerült vádakat - amelyek szerint az EPP frakcióvezetőjét a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlította volna - azonnal tisztázta a Manfred Webernek az interjút követő napon küldött levelében. Abban úgy fogalmazott, "természetesen nem állt szándékomban Önt személyében megsérteni, és ha mégis ez történt volna, ezennel megkövetem Önt" - idézte fel. Sőt, hozzáteszi, hogy a minap telefonon is beszéltek, és úgy tűnt neki, hogy Weber a bocsánatkérést tudomásul vette.

 Othmar Karas képviselő eközben indítványt tett Deutsch kizárására a frakcióból, ha nem hajlandó bocsánatot kérni a kijelentéseiért, az indítványt 30 néppárti képviselő alá is írta. A mostani levelében viszont Deutsch közli, a bocsánatkérés megtörtént, így már okafogyottnak látja Karas kezdeményezését

Deutsch a levélben hangsúlyozta, hogy  egyébként is az említett interjú senki személye ellen nem irányult, hanem egy olyan eljárás kritikáját adta, amely szerinte semmilyen jogállami garanciával nem rendelkezik, és a jogbiztonságot sem szolgálja. Arra mutattam rá, hogy nem értek egyet azzal a jogállami feltételrendszerrel, amely azokra az időkre emlékeztet, amikor önkényes politikai döntések alapján bármikor, bárkit, bármiért meg lehetett büntetni" - magyarázta.

Deustch még szomorkodott emellett egy kört azon, hogy szerinte az Európai Néppártban szokássá vált gyakorlat, hogy a politikai viták lefolytatása helyett egyesek kizárással fenyegetik az eltérő állásponton lévőket.

 

Emellett hozzátette azt is, hoyg kettős mércének tartja, hoyg őt egy kritikus megjegyzéséért kizárnák, miközben szerinte a Néppárton belülről érkező, a Fidesszel és annak vezetőivel szemben megfogalmazott legdurvább személyeskedő sértések és rágalmak büntetlenek maradnak.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.