Amerikai dróntámadás végzett a dzsihadisták szíriai vezetőjével

  • narancs.hu
  • 2023. július 9.

Külpol

Az Iszlám Állam sejtjei még mindig aktívak a térségben.

Az amerikai erők dróntámadásban megölték az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai vezetőjét, Uszama al-Muhádzsirt - jelentette be vasárnap az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom) – írja az MTI külföldi hírügynökségekre hivatkozva.

A támadást pénteken ugyanazokkal az MQ-9 Reaper típusú drónokkal hajtották végre, amelyeket a nap egy korábbi időpontjában orosz vadászgépek zavartak meg - állt a Centcom közleményében.

Az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztségviselője szerint Muhádzsir motorkerékpáron utazott, amikor lecsaptak rá az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban. Hírügynökségi jelentések szerint civilek nem estek a támadás áldozatául.

"Az Iszlám Állam nemcsak a térség számára, de jóval azon túl is fenyegetés marad" - mondta Michael Erik Kurilla, a Középső Parancsnokság vezetője.

Az amerikai hadsereg a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia dzsihadisták elleni küzdelmét támogatja Szíriában. Az Iszlám Állam egykor jelentős területeket tartott ellenőrzése alatt Irakban és Szíriában, és a dzsihadisták felett aratott katonai győzelem dacára sejtjei még mindig aktívak a térségben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk