Amerikai hírszerzés: Irán megtámadja Izraelt

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Külpol

Néhány napon belül.

Izraeli katonai bázisok és kormányzati központok ellen indít támadásokat Irán néhány napon belül – írja a 24.hu, hivatkozva a Bloombergre, amely az amerikai hírszerzéstől kapta ezt az információt.

A támadásról állítólag már döntöttek, a katonai akció napokon belül elkezdődik. Azt is tudni vélik az amerikai hírszerzők, hogy Irán  kímélni akarja a lakott területeket. Rakétákkal és drónokkal fog támadni, illetve az általa támogatott szervezetek révén löveti Izraelt.

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, ebben a konfliktusban az Egyesült Államok kiáll Izrael mellett.

Izrael decemberben megölte az iráni Forradalmi Gárda egyik tisztjét a szíriai Damaszkuszban, április elsején pedig lebombázta az iráni konzulátust Damaszkuszban. 

Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője az utóbbi támadás miatt válaszcsapást ígért. Erre Israel Katz izraeli külügyminiszter azt üzente, hogy ha Irán a saját területéről indít támadást, Izrael válaszolni fog, megtámadja Iránt.

A két országnak nincs közös határa, de Izrael északi szomszédjában, Libanonban működik a Hezbollah nevű szervezet, amely Irán támogatását élvezi:

A címlapképen Ali Hamenei ajatollah látható

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk