Átkeltek az ukránok a Dnyeperen Herszonnál

  • narancs.hu
  • 2023. április 23.

Külpol

Legalábbis orosz katonai bloggerek szerint.

Arról nincs hír, ez milyen méretű hadművelet, de orosz katonai bloggerek szerint az ukrán hadsereg átkelt a Dnyeper folyón és több kilométernyi szakaszt ellenőriz a keleti parton, ahol korábban orosz katonák voltak  – írja a 24.hu.

A sikeres ukrán partraszállásról szóló információk szerint Herszon megyében, a megyeszékhely közelében, Oleszkij településtől északra keltek át az ukrán katonák. 

Herszont és a Dnyeper nyugati partját novemberben foglalták vissza az ukránok, de akkor még nem kíséreltek meg átkelést a folyón, amely azon a szakaszon nagyon széles.

 

A Guardian vasárnap reggel arról számolt be, hogy az oroszországi Belgorod városában csütörtökön több mint háromezer embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát, mert egy orosz Szuhoj repülőgép véletlenül bombát dobott a városra, megrongálva a házakat. Három ember megsérült. Az egyik bomba nem robbanhatott föl, hatástalanítani kellett. Erre az időre kellett elmenniük a közelben élő belgorodiaknak. Ez kétszáz méteres körzetben tizenhét lakóházat érintett.

A bombát végül el tudták vinni onnan, ahol lehullott, és egy katonai gyakorlótéren semmisítették meg. Az érintettek szombaton visszatérhettek otthonaikba – mindezt Belgorod kormányzója, Vjacseszlav Gladkov írta a Telegramon. 

Ez a város negyven kilométerre található az orosz-ukrán határtól, közel négyszázezren lakják. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk