Az amerikaiak szerint felelőtlenség atomháborúról beszélni

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. április 27.

Külpol

Lavrov külügyminiszter szavait kommentálta az amerikai adminisztráció. 

Az amerikai külügyminisztérium kedden hevesen bírálta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter harmadik világháború veszélyével kapcsolatos kijelentéseit, mondván az ilyen, nukleáris konfrontációval kapcsolatos könnyelmű nyilatkozatok "a felelőtlenség csúcsát" jelentik.

A külügy azt is közölte, hogy az orosz invázió nyomán Lengyelországba áthelyezett amerikai diplomáciai misszió egyes tagjai kedden visszatértek a nyugat-ukrajnai Lviv városába.

John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szintén bírálta az orosz diplomácia vezetőjének korábbi nyilatkozatát. "Nyilvánvalóan nem segít" - jelentette ki Kirby. "Nukleáris háborút nem lehet megnyerni és ezért nem is szabad ilyet megvívni. Nincs semmi alapja annak, hogy a jelenlegi konfliktus Ukrajnában odaáig fajuljon" - tette hozzá.

Lavrov hétfő este az állami tévé A nagy játszma című műsorában azt hangoztatta, hogy reális veszélye van a harmadik világháború kitörésének. Hozzátette: az, hogy a NATO-tagországok fegyvereket küldenek Ukrajnába, szerinte azt is jelenti, hogy a NATO "lényegében bekapcsolódott" az Ukrajnával vívott háborúba Oroszországgal szemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk