Az EU akkor is meg akarja segíteni Ukrajnát, ha „a magyar huligánok” vétóznak

  • narancs.hu
  • 2023. december 9.

Külpol

Erről beszélt egy EU-s politikus, aki sérelmezte azt is, hogy Orbán az oroszokkal ápolt jó viszonnyal dicsekszik.

Az Európai Unió akkor is megtalálja a módját, hogy pénzügyileg segítse Ukrajnát, ha a magyr vétó közbeszól – tudta meg egy rangidős hivatalnoktól a Reuters. Orbán Viktor ugyanis azzal zsarolja Brüsszelt, hogy megakadályozza az 50 milliárd eurós segélyt, amit 2027-ig fizetnének ki a háborúban álló országnak. Amennyiben ez így lenne, rövidebb időre kevesebb pénzt rakna össze a többi állam Ukrajnának.

„Tudjuk, mennyire létfontosságú ez. Az európai vezetők felelősségteljesek, legalábbis 26-an közülünk azok – mondta a lap forrása. – Az ülésen (...) a magyar huligánokkal van problémánk, ha az ukránok elleni orosz agresszióról van szó.”

Az Európai Parlamentben arról is szó lesz, hogy megítéljék-e Ukrajnának az 5 milliárd eurós segélyt az Európai Békekeretből.

A lap megjegyzi, hogy miközben dúl a háború, Orbán a Putyinnal való jó kapcsolatával henceg, és folyamatosan az EU-t kritizálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.