Döntött a NOB: részt vehetnek a párizsi olimpián az orosz és a belarusz sportolók

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Külpol

De semleges zászló alatt és csak egyéniben indulhatnak.

Semleges zászló alatt és csak egyéniben, de lehetőséget ad a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orosz és belarusz sportolóknak arra, hogy részt vegyenek a jövő évi párizsi olimpián – írja a 444.hu.

A két ország sportolóit az Ukrajna elleni háború miatt tiltották el nemzetközi sportversenyektől. A NOB döntése alapján azonban egyéni versenyzőként lehetőséget kapnának az olimpián való indulásra, a két ország csapatai viszont így sem lehetnek ott a versenyen.

Emellett nem indulhatnak olyan sportolók, akik nyíltan támogatták a háborút, ahogy azok sem, akik szerződésben állnak a két ország hadseregével vagy nemzetbiztonsági szolgálatával.

Az induláshoz a sportolóknak kvalifikálniuk is kell magukat, ami nem lesz egyszerű, mivel sok verseny már lement. A NOB azt is kikötötte, hogy ha valamelyik orosz vagy belarusz sportoló nyerne, nem játszanák le a himnuszt és a két ország zászlaja sem bukkanna fel. Továbbá egyetlen orosz vagy belarusz kormányzati, állami tisztviselő sem kap meghívást vagy akkreditációt a 2024-es játékokra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk