Az izraeli hadsereg végzett az Iszlám Dzsihád vezetőjével Ciszjordániában

  • narancs.hu
  • 2024. október 11.

Külpol

Muhammad Abdullah azután lett a terrorszervezet parancsnoka, hogy az izraeli erők augusztusban megölték az elődjét.

Pénteken, jóm-kippur, a zsidó vallás legszentebb ünnepnapjának előestéjén is rakétákkal és drónokkal támadták Izraelt. Az izraeli hadsereg három fronton harcol: a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában, ahol az IDF közlése szerint megölték az Iszlám Dzsihád egyik parancsnokát.

Az MTI hírösszefoglalója arról ír, többen megsebesültek, míg egy thaiföldi vendégmunkás életét vesztette a libanoni határnál Jiron kibucban, amikor a Hezbollah Libanonból páncéltörő rakétákat lőtt a szomszédos izraeli településre péntek reggel. Csütörtök este Haifa környékére mintegy húsz rakétát indítottak Libanonból, amelyeket a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott. Egy rakétaszilánk kisebb károkat okozott az izraeli város melletti Kirjat Bialik iparnegyedében. A Bejrút elleni csütörtök este indított izraeli rakétatámadásokban legalább 18 ember életét vesztette, 92-en pedig megsebesültek.

Az IDF jelentése szerint csütörtökön légicsapásban megölték az Iszlám Dzsihád terrorszervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában, a Túl-Karm melletti Núr Sámsz nevű menekülttáborban.

Muhammad Abdullahot azután választották az ottani egységek vezetőjévé, hogy elődjét, Muhammad Dzsabert augusztus végén egy fegyveres összecsapásban megölték az izraeli erők. Az IDF szóvivője azt közölte, Muhammad Abdullah felelt az Iszlám Dzsihád szervezéséért, több támadásért, amelyek során robbanóanyagot is bevetett izraeli csapatok ellen. Az IDF katonái félautomata karabélyokat, töltényeket és katonai mellényeket találtak a helyszínen.

(Címlapképünkön: Az előző esti izraeli légicsapás színhelye Bejrútban 2024. október 11-én. Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk