Az Iszlám Államhoz köthető túszejtőket lőttek le Rosztovban

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Külpol

Korábban már terrorizmusért ítéltek el őket.

Kiszabadították az orosz különleges erők azt a két őrt, akiket vasárnap ejtett túszul több, a gyanú szerint az Iszlám Állammal kapcsolatba hozható férfi, akik közül többeket korábban már terrorizmusért ítéltek el. Az elkövetőket lelőtték – írja a Guardian nyomán a Telex.

A hivatalos beszámoló szerint a férfiak úgy szabadultak ki a cellájukból, hogy leverték a rácsokat az egyik ablakról. Innen az egyik őrszobába vezetett az útjuk, ahol túszul ejtették a két őrt, és egy késsel, gumibottal és baltával felszerelkezve követelték, hogy adjanak nekik egy járművet.

 

A Telegramon terjedő felvételek tanúsága szerint az egyik túszejtő az Iszlám Állam szimbólumával ellátott fejpántot viselt, és késsel hadonászott az egyik őr mellett. Az őrök egyébként végül nem sérültek meg.

Az elítéltek azért voltak rács mögött, mert összefüggésbe hozták őket a márciusi, moszkvai terrortámadással, egy részüket már el is ítélték terrorizmusért. Az oroszok szerint egyébként Kijevig érnek a terrortámadás nyomai, a külügy szerint pedig nehéz elhinni, hogy az Iszlám Állam képes lett volna önállóan erre a támadásra, hiába vállalták magukra. Kijev visszautasította a vádakat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk