Az oltás felvételére kötelezik az egészségügyi és szociális dolgozókat Németországban

  • narancs.hu
  • 2021. december 10.

Külpol

Március 15-ig kell megszereznie a teljes oltást minden munkavállalónak.

Elfogadta a német szövetségi parlament azt a törvényt pénteken, amely kötelezi az egészségügyi és szociális dolgozókat az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltás beadatására.

A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvény módosítása értelmében

legkésőbb március 15-ig meg kell szereznie a teljes oltást minden munkavállalónak, aki különösen veszélyeztetett csoportokkal foglalkozó egészségügyi és szociális ellátási intézményben dolgozik.

Az oltási kötelezettség így vonatkozik a többi között a kórházak, klinikák, orvosi rendelők, időseket vagy betegeket ellátó bentlakásos otthonok és mentőszolgálatok személyzetére.

A szövetségi kormány előterjesztését pártpolitikai oldalakat átívelő támogatással, 571 igen szavazattal, 80 ellenszavazat és 38 tartózkodás mellett fogadták el. A kormánypártoknak - szociáldemokraták (SPD), Zöldek, liberálisok (FDP) - 416 képviselőjük van. A módosítást egyedül a CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) frakciója utasította el egységesen.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk