Az orvosa szerint Trump jól van, más források szerint nem annyira

  • narancs.hu
  • 2020. október 3.

Külpol

Ellentmondásos hírek érkeznek Trump egészségi állapotáról,.

Az elnök orvosa, Sean Conley szombaton közölte a sajtóval a Walter Reed kórháznál, ahol Trumpot kezelik: „én és a csapat elégedettek vagyunk az elnök állapotának javulásával.“ Hozzátette: a csütörtökön még észlelt enyhe tünetek javulnak.

Ugyanakkor egy az elnökhöz közel álló forrástól azonnal kiszivárgott egy ezzel ellentétes információ is. A nem hivatalos és nem megerősített információt felkapta a CNN és a Guardian: eszerint az elnök állapota az elmúlt 24 órában aggodalomra adott okot, és a következő 48 óra kritikus lehet az ellátásában, és még nem lépett egyértelműen a teljes gyógyulás útjára.

További homályos pont, hogy bár Sean Conley közlése szerint az elnök nem kapott plusz oxigént az orvoscsapattól, az AP hírügynökség egy saját forrására hivatkozva közölte: Trumpnak oxigént adtak a Fehér Házban, mielőtt helikopterrel kórházba szállították. Egy másik tudósítónak két külünálló forrás azt mondta, hogy a pénteki kórházba szállítása előtt Trumpnak gondjai támadtak a légzéssel, és csökkenni kezdett az oxigénszintje.

A kórházba Trumpot helikopterrel majd autóval szállították, kamerák előtt. Miután kisétált a Fehér Házból, pár mondatos videóüzenetben köszönte meg a támogatást és közölte, jól érzi magát.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?