Az új amerikai nagykövet kiáll az emberi jogok és az LMBTQ-ügyek mellett

  • narancs.hu
  • 2022. május 14.

Külpol

Biden elnök David Pressman ügyvédet bízta meg a budapesti feladattal.

Az új amerikai nagykövet kinevezésével, David Cornstein másfél évvel ezelőtti lemondása után ismét lesz amerikai nagykövet Budapesten – írja a Magyar Nemzet.

A Demokrata Párthoz kötődő David Pressman 45 éves, ügyvéd, számos hollywoodi kapcsolata van, ügyvezető igazgató volt például George és Amal Clooney alapítványában. A nemrég elhunyt Madeleine Albright volt külügyminiszter mellett emberi jogi tanácsadóként dolgozott, Barack Obama elnöksége alatt, 2014 és 2017 között pedig nagyköveti szinten képviselte országát az ENSZ-ben.

Pressman számos emberjogi kérdésnek, így a homoszexuálisok jogegyenlőségének is szószólója, az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben.

A lap szerint a diplomata várhatóan a következő hónapokban kezdheti meg munkáját Budapesten, a szenátusi jóváhagyása után. Jelenleg Marc Dillard ügyvivő látja el Budapesten az amerikai képviseletet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk