Ukrán hírszerzés: jelentős iráni fegyverszállítmányt kaphat Oroszország

  • narancs.hu
  • 2022. november 2.

Külpol

Például olyan drónokat küldhetnek az oroszoknak, amikkel nem bír majd az ukrán légvédelem. Mindeközben Kijevben melegedőpontokat hoznak létre.

Több mint 200 támadó drónt fog küldeni Irán Oroszországnak, köztük a fejlett Aras–2-eseket – tájékoztatott kedden az ukrán katonai hírszerzés a CNN szerint. Az ukránok szerint ezen kívül Sahed-136-osokat és Mohadzser-6-osokat fog Moszkva vásárolni Teherántól. A szállítmányok érkezése november elejétől várható, úgy tudni, a Kaszpi-tenger mentén fekvő Asztrahányban fogják őket lerakodni.

A CNN megjegyezte, hogy az ukrán értesüléseket más forrásokból nem lehetett ellenőrizni, de az információ összecseng azokkal az egyik nyugati országból származó értesüléseikkel, amelyek egy nagy drónokból és ballisztikus rakétákból álló iráni fegyverszállítmányról szólnak.

Mindeközben több mint ezer melegedőpontot nyitnak Kijevben, arra az esetre, ha az orosz drónos és rakétás támadások miatt működésképtelenné válna a távfűtési rendszer, és leállna az áram- és a vízszolgáltatás – erről Vitalij Klicsko polgármester számolt be szerdán a The Guardian cikke szerint.

Kedden kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, EU energiaügyi biztosával egyeztetett, elmondta, hogy Ukrajna nem tud már energiát exportálni az európai országokba, ugyanis az orosz rakéta- és dróntámadások az ország energetikai infrastruktúrájának 30-40 százalékát elpusztították

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk