Az ukránok szerint Orbán klasszikus orosz propagandát tolt Tusványoson

  • narancs.hu
  • 2022. július 24.

Külpol

A magyar miniszterelnök értelmezésében a szankciók rosszak és nem rázták meg Oroszországot.

Oleg Nikolenko, ukrán külügyi szóvivő a Facebookon reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére, amelyben arról is értekezett a magyar miniszterelnök, hogy szerinte a Nyugat elszámította magát, a szankciós politikája és Ukrajna felfegyverzése rossz politika, és az oroszokat nem lehet legyőzni - szúrta ki a 444.

A lap szerint Nikolenko azt írja: „A szankciók hatékonyak, jelentősen csökkentették az orosz hadigépezet Ukrajna elleni hadviselési képességét. A fegyverek biztosítása Ukrajnának megmenti az ukránok életét. Ha a szankciók és a fegyverek hatástalanok lennének, a Kreml nem vetne be hatalmas erőforrásokat a lejáratásukra, nem próbálta volna megállítani őket.”

Hozzátette:

Az orosz propaganda klasszikus példája, hogy Orbán Viktor azt mondta, a szankciók rosszak és nem rázták meg Oroszországot.

Mint írják, a külügyi szóvivő azt is hangsúlyozta, hogy Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban. „Az Orosz Föderáció cirkálórakétákkal támadja Ukrajnát, Európát pedig a magas gázárakkal. Ezek mind egyetlen orosz terv elemei, amelynek célja, hogy aláássák a békét és a jólétet az európai országokban.”

Szerinte az nem állítaná helyre a békét, ha szemet hunynánk Oroszország ukrajnai bűntettei előtt.

„Béke és stabilitás nélkül Ukrajnában nem lesz béke és stabilitás Magyarországon sem, de általánosságban Európában. Európa stratégiájának a közös határozott fellépésen és az egységen kell alapulnia, hogy segítsen megállítani a háborút és felelősségre vonni Oroszországot bűneiért. Hálásak vagyunk európai partnereinknek a rendíthetetlen álláspontjukért. Együtt biztosan legyőzzük Oroszországot, a magyar kormányfő az orosz hadseregnek "aszimmetrikus előnyének" félelmei ellenére” - írja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk